Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
30.04.15: På lørdag åbner Dagrofa sin nye Meny-kæde i Danmark. Dermed er det også dagligvarekoncernens ambition at give forbrugerne noget helt nyt. Man ønsker således at skabe et fødevaremarked, hvor man bl.a. bringer den gamle torvehandel tilbage til danskernes hverdag.
Læs mere
30.04.15: Det danske kaffemarked er under hastig forandring for tiden. Instant kaffe som f.eks. Nescafé og kapselkaffe som f.eks. Nescafé Dolce Gusto stormer frem, og det skyldes bl.a. de unge, mens den traditionelle kandekaffe fra kaffemaskinen fortsat er på retur. Det er en af Nestlé Danmarks konklusioner fra den danske dagligvarehandel i første kvartal af 2015.
29.04.15: Breakfast for dinner - trukket sammen til "Brinner", og på dansk altså morgenmad til aftensmad er ifølge Lantmännen-koncernen den nye trend. Og det kan være både bæredygtigt, økonomisk overkommeligt og nærende at spise morgenmadsfødevarer til middag, lyder det.
29.04.15: EU-Kommissionen har revurderet beslutningsprocessen for tilladelse af genetisk modificerede organismer (GMO'er) som fødevarer og foder og præsenterede i sidste uge resultatet. Og der vil fremover blive større frihed for EU-landene til at træffe egne beslutninger.
30.04.15: Syv ud af 10 danskere har størst tillid til de danske gartnere, når det handler om fødevaresikkerhed, kontrol og kvalitet, og de vil hellere købe frugt og grønt fra danske gartnerier end fra udenlandske. Det viser en ny undersøgelse om danskernes holdning til frugt og grønt, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for brancheorganisationen Dansk Gartneri.
30.04.15: – Valleproteinet Nutrilac SoftCheese gør det muligt at reducere fedt i blød ost med 50 procent uden tab af cremethed. Produktet leveres som et hvidt pulver, der blot tilsættes til ostemælken før pasteuriseringsfasen. Samlet tilføjer det ingen ekstra omkostninger til fremstillingsprocessen, fordi det øger det endelige udbytte i størrelsesordenen 10 til 20 procent. Det betyder at det mere end betaler for sig selv i form af større output. Sådan lyder det nu fra Arla Foods Ingredients, der præsenterer det nye produkt.
30.04.15: Frugtsafter og juicer skal afgasses før de aftappes for at undgå problemer i forbindelse med tappeprocessen, for at minimere oxidative reaktioner og for at undgå at frugt-partikler flyder rundt i flasken. Tyske Krones AG har udviklet et system med såkaldt swirvel-fremføring, der i sidste måned vandt en guldmedalje ved den internationale FoodTec Award 2015.
30.04.15: Forår og sommer er på vej, og når dagene bliver længere og temperaturen stiger, ændrer danskerne også vaner omkring måltiderne. Grillen kommer frem og danskerne er det folkefærd i verden, der griller mest. 1,7 millioner danskere har en grill og med gasgrillens hastigt voksende popularitet, er der flere og flere der griller i hverdagen. Det noterer HKScan Denmark, som producerer Rose kyllingen.
27.04.15: Syv ud af ti svarer i ny undersøgelse, at de synes, at det er en god idé, hvis der bliver skiltet med kalorieindhold på fastfoodrestauranter, tankstationer, kiosker og lignende. Fire organisationer sender nu konkrete forslag til mærkning til erhvervet.